Menu

uitslag peiling over haksel-moment

In de GWL-nieuwsbrief nr. 2 van dit jaar (07-02-2021) is er een peiling gedaan naar tijdstippen waarop GWL bewoners het gebruik van de haksel machine het minst storend vinden.

Hoewel de uitslag niet unaniem is blijkt er uit deze gegevens een duidelijke voorkeur te zijn voor hakselen op de zaterdag-middag. Op grond daarvan heeft het bestuur van de nutstuin-vereniging besloten om elke eerste zaterdag van de maand van half 2 tot half 3 te hakselen, uiteraard mits er te hakselen materiaal voorhanden is.

De data en tijden worden gemeld in de GWL nieuwsbrief en onder AGENDA op de website, en zullen op de prikborden van de huizenblokken worden gehangen. Zaterdag 6 maart is er gehakseld.
De eerstvolgende hakseldag is zaterdag 3 april van 13.30 – 14.30.

Welk snoeiafval
U kunt snoeiafval inleveren dat aan de volgende eisen voldoet: takken mogen hooguit vijf centimeter in doorsnede zijn. Dikker hout kan te zwaar zijn voor de hakselaar. Harde houtsoorten, zoals hout van fruitbomen en coniferen graag wat dunner, zacht hout, zoals wilgenhout, mag wat dikker. Lange stukken laten zich makkelijker hakselen dan korte, dus u hoeft het hout niet in te korten. Vers, vochtig hout hakselt ook makkelijker dan gedroogd hout, wat harder is. Bladeren en zijtakken mogen er gewoon aan blijven zitten. Dun materiaal, zoals bruidssluier, laat zich ook goed hakselen, maar knipsels van de ligusterheg zijn te fijn. Daar verslikt de machine zich in.
Waar inleveren: op de verzamelplaats achter het beheerdershuisje (zie foto hier onder).
Hakselmoment: (onderste foto) Een deel van de hakselploeg in actie: binnen een uur is er 2 kuub haksel ‘geoogst’!