Menu

rondje met t hondje tijdens de avondklok

Hoe is ’t op straat na 21 uur tijdens de stilte van de avondklok voor de baasjes en de hondjes?

Heel stil en de eerste avonden een beetje spookachtig, ook omdat ik me afvroeg wat het clubje jongeren, dat zich verzameld had onder de onderdoorgang bij de Waterleliegracht (het was tegen negenen) van plan was…..  Niks meer over gehoord, gelukkig.
Ik ben overigens nooit later dan 21.30 uur op straat met de hond.

Ik vind het eng, te stil, voel me kwetsbaar, ik laat de avondklok-uitlaat aan het andere baasje over. Hij heeft er geen probleem mee.

… ‘t hondje is hyper alert, staat in het donker ineens stil, een grommetje, ik ook alert, wat ziet ze? Ik zie niets. Gromt ze nou tegen ’t stille duister? Een bijna lege bus schuift langzaam voorbij want geen mensen aan de haltes. De crew van ‘OP1′ loopt richting parkeergarage en checkt nog even met een grijns op ’t gezicht of  ’t wel mijn hondje is. 

Het is heel lekker rustig. Een verademing. Wat Rosie van de stilte vindt? Zodra ze buitenkomt begeeft zij zich in een universum van geuren. Dat is volgens mij zo overweldigend dat ondanks haar uitstekende gehoor, ‘de oorverdovende stilte’ op de tweede plaats komt.