Menu

oorverdovend vuurwerk tijdens de stilte van de avondklok

Verslag uit Blok1 : Op de Isaac Gogelweg, naast de ingang naar Waternet, net voor het groenafval inzamelpunt, is er op zondagavond, de tweede (onrustige) dag van de avondklok, ineens rumoer.
Het is rond 21.45 uur als bewoners van de Waterpoortweg een paar zeer harde (vuurwerk)knallen horen. Kort daarop vat een kleine witte bestelauto, die hier geparkeerd staat, vlam. Over het voetpad langs het parkeerterrein (van de opslagloods) is vaag te zien dat enkele mannen wegrennen en op scooters wegrijden, richting het Gwl-terrein. Ze verdwijnen in het donker, mogelijk richting Watertoren. De auto staat inmiddels in lichterlaaie. De brandweer arriveert al snel, even later is ook de politie er. Enkele gealarmeerde bewoners zijn, ondanks de avondklok, naar de plek gelopen. De politie waarschuwt om afstand te houden. Er volgt nog een ontploffing in de brandende auto. Daarna is de brand snel geblust. De plek wordt opgeruimd, het uitgebrande autowrak weggehaald. (Er zou nog een tweede auto zijn uitgebrand, maar dat is vanaf ons niet goed te zien). De volgende ochtend is er behalve zwartgeblakerde straatstenen, weinig meer te zien dat herinnert aan het voorval. Helaas is er op maandagavond, op vrijwel dezelfde plek en tijd, opnieuw een vuurwerkincident. Dit keer op het terrein van de gemeentewerf, aan de overkant van de straat. Weer een zeer zware ontploffing, gevolgd door een metershoge steekvlam. Gelukkig vatten dit keer geen voertuigen vlam. Opnieuw is te zien hoe de (waarschijnlijke) daders op scooters via het voetpad wegvluchten, over de Waterpoortweg, richting Van Hogendorpstraat.
De rest van de week wordt er vaker gesurveilleerd. Het blijft verder rustig.