Menu

wandelen: nu ook met route over het GWL-terrein

Buurtbewoner Rutger Burgers kennen we onder andere van de routes die hij uitgezet heeft voor de Avond4daagse Westerpark. Wandeltochten uitzetten doet hij professioneel al jaren, o.a. voor de NS en voor Stichting Lange-Afstand-Wandelpaden (nu Wandelnet).

Rutger Burgers over de nieuwste wandelgids, ‘Wandelen in Groot Amsterdam’:
Alweer een paar jaar werk ik samen met een collega aan de zogenaamde Trage Tochten. Dat zijn wandelroutes met een kwaliteitsstempel. Met minimaal 70% onverhard, ‘zandpadgarantie’ noemen we dat. Er zijn meer dan 500 Trage Tochten in Nederland. Je vindt ze hier.

Het leek mij leuk om een Trage Tochten gids te maken voor Amsterdam en omgeving. Zeg maar binnen een half uur van hartje stad. Zo is afgelopen maanden het boekje ‘Wandelen in Groot Amsterdam’ tot stand gekomen.
Ik werk al heel lang aan wandelroutes, vanaf 1990 toen ik bij  Wandelnet begon met het op poten zetten van de NS-wandelingen. Maar dit boekje is het meest persoonlijke wat ik tot dusverre gemaakt heb, met alles wat ik aan een wandelroute belangrijk vind.

Uiteraard zit er ook een route in het boekje die over ons terrein gaat. Dat is Trage Tocht Amsterdam Sloterdijk. Kijk hier voor deze tocht.

Het boekje ‘Wandelen in Groot Amsterdam’ is o.a  te bestellen bij uw eigen boekhandelaar.