Menu

vele handen hielpen de nieuwe aanplant de grond in

Vrijdag werd de belofte van het stadsdeel bezorgd: Rond de 65 kratjes met 1400 planten, berekend op 15 stuks per m2… Daar zijn flink wat handen voor nodig. Hovenier Herman zet ze volgens plan uit, op het Watervalplein, de strook langs de Waterbaan en het Reveplein/Posplantsoen.
De planten zouden eigenlijk dit voorjaar geleverd zijn, maar het Stadsdeel wilde dat niet doen vanwege de C-pandemie.
Herman vind het moment nu eigenlijk wel gunstiger, want in het droge voorjaar zou de aanplant het veel moeilijker overleefd hebben. Tijdens het werk vertelt Herman dat bijvoorbeeld op deze plek Echinacea, komt en trekt een goed opgeborgen kratje met deze planten uit de struiken vandaan. De Hollandse naam voor Echinacea? ‘Je weet wel van Dokter Vogel’. Thuis google ik even, aha! Het is Zonnehoed.