Menu

geslaagde jaarlijkse fruitpluk- en taartdag

Zaterdag 19 september was het ondanks de kleine oogst (t.g.v. het droge voorjaar en de halsbandparkieten) en ondanks de corona restricties een zonnige, zomerse en gezellige pluk- en bakdag. Hieronder het verslag van de fruitbomengroep.

Met 9 vaste vrijwilligers hebben we de 4 appelbomen en 3 perenbomen die nog wél fruit hadden zoveel mogelijk leeggehaald. De echt kleine appeltjes hebben we laten hangen. Vanwege het weinige fruit waren we rond half 12 al klaar. Wel hebben we de hulp van de jonge kinderen van het GWL terrein enorm gemist. Hopelijk kunnen ze er volgend najaar weer bij zijn.

Gelukkig waren er toch voldoende appels voor de vrijwilligers om taarten mee te kunnen bakken. Ook enkele jonge taartenbakkers kwamen vanaf half 1 ingrediënten halen. Ze waren op de oproep in de Nieuwsbrief afgekomen. Allen gingen thuis aan de slag om een mooie appeltaart te bakken. Al met al hadden we 13 taartenbakkers. Een mooie score.

GWL-bewoners waren uitgenodigd om de taarten te komen proeven. Vanaf 5 uur kwamen ze op de vrolijke geluiden, lekkere geuren en klaarstaande appelsap en perensap af. De op lange tafels uitgestalde taarten zagen er weer prachtig uit, en waren ook heerlijk. Wonderlijk toch, dat we samen elk jaar zoveel totaal verschillende taarten kunnen maken. De resterende appels (2 kratten vol) zijn verdeeld onder de aanwezigen. Zo’n 25 peren werden verloot. De 2 winnaars kunnen heerlijk stoofperen maken.

Bedankt aan alle plukkers en bakkers. Dankzij jullie inzet (en mede dankzij een mooi zonnetje) was het weer een mooi feest.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag
en meer info over de GWL Hoogstamfruitbomengroep.