Menu

ondertussen bij de bijen in de gashouder

Er was weer veel zichtbare activiteit bij de bijen in de gashouder. Dit voorjaar zijn er opnieuw verschillende koninginnen met ‘heur’ volk uit de kast vertrokken, en in zwermen gaan hangen. Ze zijn gezien, gemeld èn liefdevol geschept. De volken zijn terecht gekomen bij imkers die biologisch bijen houden. Goed voor milieu en biodiversiteit.
Half juli hebben een aantal stoere Gwl-ers (m/v) o.l.v imker Ina & bijen-man/hovenier Nicole, en het Zeis-collectief weer handmatig gemaaid in de gashouder. Zondag 10 oktober gaat er nog een keer gezeist worden.
Ondertussen zijn er alweer nieuwe koninginnen ‘geboren’, hebben na ongeveer 5 dagen een bruidsvlucht gemaakt en zijn bevrucht door de darren. Dan begint de cyclus weer opnieuw, ze leggen eitjes, de werkbijen zijn zich aan het voorbereiden op de winter door voedsel op te slaan in de vorm van nectar en stuifmeel en zorgen dat er straks weer genoeg winterbijen zijn.