Menu

appeltaart bakken en eten op 19 september

De oogst van de GWL Hoogstamfruitbomen wordt dit jaar erg matig.
De halsbandparkieten hebben deze zomer veel appels opgegeten. Op je balkon gezeten kon je ze in groepjes onze hoogstamfruitbomen in zien vliegen en “Hier moet je zijn” naar elkaar horen krijsen. Vervelend was dat ze maar een paar hapjes uit de appel namen en daarna naar de volgende gingen. Aan zo’n half opgegeten appel heb je niets meer, jammer.

Toch hebben niet alleen de halsbandparkieten schuld aan de matige oogst dit jaar. De hete maand juni heeft er voor gezorgd dat veel bomen hun appels hebben laten vallen. Dat is een natuurlijk proces, maar wel vervelend voor de GWL-appeltaartenbakkers, die zo nog minder overhouden.

Die taartenbakkers gaan op zaterdag 19 september aan de slag. Vanwege corona zal de pluk en bak dag heel anders verlopen dan in voorgaande jaren. Zo mogen de kinderen dit jaar helaas niet helpen met appels plukken. Dat wordt gedaan door de vaste vrijwilligers, van 10 tot 12 uur.

Gelukkig kunnen ouders met kinderen wel helpen met appeltaart bakken of stoofpeertjes maken. Wil je dat? Meld je dan uiterlijk donderdag 17 september aan via michel@gwlfruitbomen.nl. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, voor een corona veilige planning. Op 19 september kom je dan tussen half 1 en 1 uur naar het buurtbeheerdershuisje. Daar krijg je appels en ingrediënten. Die nemen je mee naar huis. Thuis kun je gezellig samen bakken.

GWL-bewoners zijn uitgenodigd om de taarten om 5 uur ’s middags te komen proeven en appelsap te komen drinken. Bij het buurtbeheerdershuisje maken we een 1,5 meter opstelling. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen we er toch een gezellige dag van maken.

Foto’s van voorgaande jaren vind je hier.