Menu

wedden dat… in de Waterleliegracht

Blok 6 is in het gelukkig bezit van een afvalgrijper om moeilijker bereikbaar afval vanaf de wal uit de Waterleliegracht te vissen én een paar waad-pakken. Zie je iemand met één van deze attributen in de buurt van de gracht of in de gracht lopen dan is het iemand van de gemeente of een “Cradammer” of een bewoner van blok 6, bijvoorbeeld onze redacteur, Opa(pa) Wilm.
Toen kleindochter Eva (net 6 jaar geworden) op bezoek was verleidde Opa haar tot een weddenschap. “Denk jij dat Opapa door het water van de gracht kan lopen en dat zijn spijkerbroek toch niet nat wordt?” Huh? Nou, dat was natuurlijk niet mogelijk, rare Opapa.
Opa zou een tekening krijgen als het klopte, anders kreeg Eva een euro. En die euro die is binnen, dat is wel duidelijk. En dat is leuk want Eva is hard aan het sparen voor een telescoop.
“Kom straks maar met Oma naar buiten, dan zie je dat ik de weddenschap win, als ik niet omval tenminste.”
Ooit heeft iemand een colablikje op het eilandje in de gracht tegenover blok 5 gegooid. Dit was een mooie gelegenheid om een grote ergernis te verhelpen: weg met dat blikje.

En dan ziet Eva dat Opapa niet gelogen heeft… 
Opa gaat ook nog onder de brug door om mogelijk enige menukaarten, bonnetjes en bierviltjes die vanaf het terras van Cradam zijn weggewaaid op te pikken.
Wat een troep kom je soms tegen.
Het meeste voorkomende afval in de gracht? Verpakkingen van Capri-Sun, terwijl je toch zelden kinderen rond de gracht ziet picknicken.
Oeps, bijna wint Eva alsnog de weddenschap want waden door de groene aangroei valt niet mee.
Opa krijgt zijn tekening want zijn spijkerbroek is nog droog. Eva krijgt haar welverdiende euro want Opa heeft het spel niet helemaal eerlijk gespeeld.
En de Waterlelies? Die lieten zich aanvankelijk snel zien nadat ze door hovenier Herman ‘gezet’ waren, maar hebben het waarschijnlijk en helaas weer te moeilijk met de heftige begroeiing op de bodem van de gracht en het riet. Er is (was?) nog 1 eenzame bloeiende waterlelie zichtbaar!

Een week later langs de Waterleliegracht, verschijnen er 4 kunstige maai-hopen langs de kant. En daar heeft Opapa Wilm dus over geglibbert toen hij probeerde zijn weddenschap te winnen.