Menu

terrasuitbreiding CRAM: overleg en afspraken

Café Restaurant Amsterdam had een brief in de bus gedaan bij de omwonenden van het Watertorenplein (zie vorige nieuwsbrief) over een vergunning voor een klein extra terras op het Waterspiegelplein. Dit in lijn met de verordening van de burgemeester om terrassen tijdelijk meer ruimte te bieden.
Het stadsdeel heeft die vergunning snel toegekend, maar een van de voorwaarden van de burgemeester was daarbij vergeten:
de horeca-ondernemer moet het hierover eens worden met de omwonenden.
Afgelopen vrijdagmiddag 12 juni gebeurde dat alsnog.
Vertegenwoordigers van de woningen rond café Amsterdam kregen tekst en uitleg over de plannen en konden hun twijfels op tafel leggen.
Vooral de bewoners van blok 2a hebben veel overlast en klagen hier al 20 jaar over.
Aan de kant van de Waterleliegracht wordt het terras in de lengte uitgebreid en er komen ook wat tafeltjes op de brug bij het sportveld.
Waar het reguliere terras 160 gasten kon herbergen zal het uitvergrote terras niet verder komen dan 120 – 140 gasten. Daarnaast moeten de extra tafels iedere avond voor 21.00 uur opgeruimd zijn, ze mogen niet blijven staan.
Aan de kant van de watertoren is de gedachte een terras voor 20 mensen. Ook dat moet om 21.00 uur onttakeld zijn. De vergunning is eenmalig. Of het terras ook daadwerkelijk opgezet gaat worden is nog niet duidelijk, het is logistiek voor café Amsterdam geen handige locatie.
Café Amsterdam ontvangt geen groepen groter dan 6 mensen en ook als er straks weer 100 mensen naar binnen mogen zal dat niet veranderen.
Hoewel er kritische kanttekeningen zijn geplaatst woog het voortbestaan van café Amsterdam uiteindelijk zwaar.
Afgesproken is dat Café Amsterdam bij de omwonende weer een brief in de bus doet met de afspraken en met een mailadres/telefoonnummer waar eventuele klachten gemeld kunnen worden.
Begin juli volgt er een evaluatie.