Menu

bewoners en buurtbeheerder over Tim van der Velde

EEN ANEKDOTE: over de werkwijze van Tim: Hij vertelde een keer bij ons op de koffie, dat hij een kind had aangehouden, dat een kruising overstak terwijl hij op zijn mobiel keek. Levensgevaarlijk. In plaats van een boete te geven, vroeg hij de telefoon van dit kind en belde daarmee de moeder van het kind. Telefonisch en ter plaatse vond er een drie-gesprek plaats met moeder en kind over dit onderwerp.
MEGA: Tim heeft de GGG-factor, Graag Geziene Gast. Dé échte WijkAgent.
ATY: Pieter en ik wonen nu 6 jaar in woongroep de Waterspiegel en meteen maakten we ook kennis met Tim van der Velde. Een wijkagent die regelmatig een kopje koffie kwam drinken bij ons op de woensdagmorgen. Dat actief zoeken naar contact in zijn wijk hoorde natuurlijk bij zijn taak, maar als hij wel eens een ochtend niet kwam, dan werd onmiddellijk gevraagd: Is Tim al geweest of komt hij nog?’ Als ik aan Tim denk… een vriendelijke, nuchtere, betrokken politieman, adequaat handelend en humoristisch, met een gepaste portie ironie. Belangrijke kwaliteiten voor een politieman, waarbij je meteen het gevoel had dat je wel bij hem terecht kon in geval van problemen of incidenten. En natuurlijk ook gewoon een praatje over de vrouw, of zijn schoonmoeder, de carrière van zijn kinderen (waarvan zoonlief nu ook bij de politie werkt – afdeling communicatie), fietsen, voetbal etc. We zullen hem missen!
DIEGO: Toen Tim zo’n zeven jaar geleden op het GWL kwam was hij buurtregisseur. De term wijkagent was vervangen door de vreemde benaming buurtregisseur. Een regisseur regisseert en dat is nou precies wat een wijkagent niet moet doen. Die moet geen buurt organiseren, maar juist observeren, thuis zijn in de buurt, veel contacten maken. Het is dus goed dat Tim nu afzwaait met de oude benaming wijkagent. En daarin was hij goed. Vriendelijk, betrokken, sociaal vaardig. Altijd in voor een babbeltje, ondertussen uitzoekend wat er in de wijk speelde. Een vast aanspreekpunt, die veel op zijn fiets in de wijk te zien was en samen met de buurtbeheerder eventuele problemen probeerde op te lossen. Liefst vriendelijk, maar als het moest ging je toch op de bon.
Zijn drie voorgangers waren na een half jaar op het GWL-terrein alweer overgeplaatst. Dat werkt niet, het kost zeker een half jaar om een goed netwerk in een buurt te krijgen, pas dan kan je efficiënt werken als wijkagent. Na een jaar of zes wordt je dan meestal overgeplaatst naar een andere buurt om te voorkomen dat je tèveel inburgert in je wijk. Op naar een Tim 2 voor het GWL!
HASSAN: Tim was er altijd! We hadden altijd goed overleg. Ik ga Tim missen.