Menu

zorg om bijenkast en schutting

In 2012 zijn er twee bijenkasten geplaatst op het dak van Blok 1 van het GWL terrein, dit werd gedaan door Stichting de Blinde Schilders (Beecare Amsterdam) en Geert van Kerckhoven (I love Beeing Amsterdam) met ondersteuning van de Hoogstamfruitbomengroep. Bekijk hier een filmpje van Geert bij de bijen in 2012.

In de loop der jaren is er veel gebeurd en veranderd: bijenzwermen, gezonde bijen, dode bijen, stormen, vandalisme, grondige reparatie van de schutting, sloop en diefstal van de schutting, kapotte kast die wegging, Geert ging zijn eigen weg en ook ik (Carol Poye) ben sinds 2016 niet meer werkzaam bij Stichting de Blinde Schilders.

Als privé persoon en natuurlijk bijenhouder bleef ik echter wel de bijen monitoren/verzorgen en repareerde vaak de schutting. Op dit moment staat er nog één kast met gezonde bijen, maar de schutting is in totaal verval en valt eigenlijk niet meer te repareren met touwtjes en binders. Buurvrouw Sandra heeft veel lawaai overlast van het kapotte hek. Ik weet niet wat te doen, zolang de bijen, die het nu al 8 jaar heel goed doen in deze kast, nog leven lijkt het mij heel waardevol om ze te laten staan (hoelang dit zo blijft weet ik niet), maar de schutting moet weg of helemaal vernieuwd worden en dat kan ik niet doen of beslissen. Mijn vraag is of jullie daarover willen meedenken.

Heb je ideeën en/of wil je meedenken hierover, stuur dan een reactie naar de redactie, wij sturen het dan door naar Carol.
fotos: links de situatie zomer 2017, rechts de kapotte schutting nu.