Menu

dynamische, drukke en gezellige nieuwjaarsreceptie

Er waren naar schatting 90 nieuwjaars-gasten, groot en klein.
Verschillende malen vroeg Marjo Kroese, voorzitter van het bestuur van de Gwl-koepelvereniging, de aandacht: zoals voor de hapjes van Samensterk Vrouwen van West . Daar werd inmiddels al met veel bewondering over gesproken, ‘ja deze, zijn vegetarisch, die daar met vlees, en vis’, ‘zooo lekker’.
Aandacht werd ook gevraagd voor de bekendmaking van de winnaar van de GWL-troffee 2020:

Josje Groen! Josje Groen is een steun en toeverlaat voor veel mensen op het terrein, een vrouw die in alle bescheidenheid heel veel doet. Ze was o.a mede-initiatiefnemer van de opvang van de statushouders in 2018, maar is ook actief voor groenprojecten, klussen-dagen en allerlei andere Gwl-projecten.
Ze zal zelf niet op de voorgrond treden, maar nu krijgt zij de schijnwerpers, een toespraak, de trofee en applaus!

De ondertekening van het contract tussen het Gwl-terrein en Vattenvall (voorheen Nuon), werd ook een aandacht-moment:
Na jarenlange besprekingen (en met veel dank aan Diego Pos en Hans Bax van het GWL-terrein) is er nu publiek en ter plaatse, getekend voor het herstel van milieu-vriendelijke opwekking voor de warmte in de woningen. Naar verwachting wordt de wijk in het najaar aangesloten op de restwarmte van Westpoort Warmte, een joint venture van Vattenfall en de gemeente Amsterdam die restwarmte van het Westelijk havengebied gebruikt voor de verwarming van de woningen. Hoe het ook al weer zat? In een eerdere nieuwsbrief is hier uitgebreid over geschreven.

Een verrassing was ook het optreden van het Gwl-gelegenheidskoor, olv Liselotte Westerterp.
Zowel toehoorders als koorleden zijn enthousiast. Inmiddels is het duidelijk dat Liselotte op zoek is naar een ruimte om met het koor door te gaan. Daar horen we graag meer van.

En de kinderen? Die blijken zich ook prima vermaakt te hebben!
Alle foto’s die Andreas Strubin deze middag gemaakt heeft (waarvoor weer veel dank!) kun je hier bekijken.