Menu

4-seizoenen overleg

Afgelopen dinsdag was het weer tijd voor het 4-seizoenenoverleg. Dat is een door het stadsdeel in het leven geroepen bijeenkomst waarbij het stadsdeel de omwonenden bijpraat over van alles wat er in en rond het Westerpark gebeurt. Het is ook een moment om laagdrempelig van gedachten te wisselen met de portefeuillehouder of de betrokken ambtenaren.
Soms is het een inhoudelijke discussie, soms een rondleiding door het park.
Deze herfsteditie stond in het teken van evaluatie. Ruim een jaar geleden werd de programmaraad opgericht, een groep van 14 omwonenden en ondernemers die het stadsdeel ging adviseren over de evenementen in het park. En de portefeuillehouder bracht een startnotitie uit met de titel ‘Park in balans’. Alle reden dus voor evaluatie: wat is er het afgelopen jaar in gang gezet?

De locatie was dit keer het Westergastheater. Daar vond ook de allereerste bijeenkomst plaats. Vorig jaar was de zaal afgeladen, met veel omwonenden die stoom wilden afblazen over wat hun park werd aangedaan. Afgelopen donderdag was het stadsdeel massaal uitgerukt, er waren leden van de programmaraad en leden van de stadsdeelcommissie. De opgekomen omwonenden (plm. 20) waren in de minderheid. De sfeer was gemoedelijk en constructief, de hapjes van de Bakkerswinkel heerlijk.
Blijkbaar vonden omwonenden dat het de goede kant op gaat in het park en lieten de uitwerking van de plannen graag aan de betrokken groepen over.

Klik hier voor de presentatie van het stadsdeel met daarin de in gang gezette acties.