Menu

drukke fruit pluk dag

We kijken terug op een geslaagde tiende GWL fruit pluk en bak dag, gehouden op zaterdag 14 september.

Dankzij de aankondigingen in de Nieuwsbrief en op de prikbord in alle blokken, stonden om 10 uur heel veel kinderen klaar om te helpen met appels en peren plukken. Waar er in vorige jaren tussen 10 en 15 kinderen waren, telden we er nu wel 25. Wat een drukte, wat een gezelligheid. Het was even improviseren om alle kinderen en hun begeleiders te koppelen aan de ervaren vrijwilligers van de GWL Hoogstamfruitbomengroep. Toen dat eenmaal gelukt was, ging het plukken razendsnel, en waren we vlak na 11 uur al klaar. Een absoluut record.

De oogst was niet echt groot, maar voldoende. Enthousiast gingen de kinderen en volwassenen met de benodigde ingrediënten naar huis om heerlijke taarten te bakken. Het bakresultaat werd rond 17 uur naar de tafels bij het buurtbeheerdershuisje gebracht. Er waren maar liefst 17 appeltaarten in allerlei vormen en kleuren. Daarnaast waren ook peertjes gestoofd.


Alle GWL bewoners waren uitgenodigd om te komen proeven. De opkomst was ook prima, mede dankzij het mooie weer. Er werd door jong en oud gesmuld. De resterende appels zijn verdeeld onder de aanwezigen, zodat in diverse huishoudens nog extra appeltaart of appelmoes zal zijn gegeten.
Iedereen die er bij was: bedankt voor jullie hulp!

Was jij er bij en heb je foto’s gemaakt? Wil je ze dan mailen naar info@gwlfruitbomen.nl? Voor soortenlijsten en plattegronden met welke bomen bij jouw blok staan, kijk op de fruitbomen pagina. Daar vind je ook uitgebreide (foto) reportages van dit jaar en voorgaande jaren.


Na afloop van de fruit plukdag zijn een bord, een mand en een mes overgebleven. Zijn deze van jou? Stuur dan een mailtje naar michel@gwlfruitbomen.nl.