Menu

Blok 1 krijgt zonnepanelen!

Het grootste blok van het GWL-terrein aan de Waterpoortweg van woningcorporatie De Alliantie, krijgt zonnepanelen. Op een bewonersavond kregen belangstellende bewoners twee voorstellen gepresenteerd. Eén: de Alliantie legt de zonnepanelen zelf of twee: de nog op te richten buurtcoöperatie Zon op GWL, waar ook andere woonblokken zich bij hebben aangesloten, gebruikt het dak om zonnepanelen op te leggen. Bij de Alliantie kan maximaal de helft van de woningen direct worden aangesloten (letterlijk met kabels door het gebouw) op een set van ten minste zes zonnepanelen. Wie het eerste komt, wie het eerste maalt. De deelnemers hoeven niets van tevoren te betalen; de servicekosten worden voor vijftien jaar lang met ruim 16 euro per maand verhoogd. Elk jaar wordt de winst uitgekeerd. Bij de coöperatie moeten de deelnemers wel een bedrag van tevoren betalen: de eenmalige inleg is ongeveer 125 euro per paneel. Er is geen minimum aantal afneembare panelen en iedere bewoner kan meedoen, zo ver er aanbod is. Dat kan ook op andere daken zijn. De winst wordt elk jaar uitgekeerd. De Alliantie en de coöperatie in oprichting sturen een nieuwsbrief naar de bewoners waarna er kan worden gestemd. Uitslag waarschijnlijk eind augustus/begin september en dan gaat ook de coöperatie van start.