Menu

‘kind op gwl’… Maddo

Maddo is dertien en woont hier met zijn moeder en een konijn vanaf ongeveer zijn 3e jaar. Vlak voor dit interviewtje is hij al een tijd aan z’n huiswerk Engels: onregelmatige werkwoorden en laat zich graag even afleiden voor een interviewtje. We lopen samen naar de overkant voor een ijsje, dat een milkshake wordt.

Maddo, wat heb je een leuke en bijzondere naam
Die heeft mijn moeder verzonnen. Een cafeetje op Corsica heette zo, en dat vond ze mooi en leuk.
Hoe reageren kinderen op je naam?
Soms geven ze me bijnamen, zoals ‘maddo de paddo’ dat vind ik wel grappig, en soms zeg ik ‘hoezo dat?’ en dan trekken ze hun schouders op.
Of ze noemen me ‘Mad’.
Waar zit je op school?
Lumion, MH1, dat is Mavo-Havo klas1. Ik koos voor deze school omdat het een Ipad-school is en het leek me een leuke school.
Ik dacht dat het een school was met veel verschillende culturen, mensen uit Engeland, Afrika, België, Duitsland, maar dat is niet zo, want het zijn voornamelijk kinderen met Turkse en Marokkaanse ouders, maar ik vind het nog steeds een hele leuke school.
De school is ongeveer een half uur fietsen, dat doe ik meestal elke dag, dat vind ik lekker, daar krijg ik sterke beenspieren van.
Heb je vrienden op het GWL-terrein?
Ja bijvoorbeeld van Basisschool De Catamaran, heb ik vrienden in de flat en op het Gwl-terrein.
Mijn school is nu ver weg, en niemand van mijn basisschool ging naar Lumion.
De vrienden op Lumion wonen weer te ver weg om hier af te spreken.
Ik fiets dagelijks naar school heen en terug, maar de meeste vrienden fietsen niet, dus zouden ze met de tram of bus hier naar toe moeten komen, en dat duurt te lang en het is dan al te laat op de dag.
Sport / hobbies?
Hockey en paardrijden.
En Japanse vechtsport. Ik zit niet op les, maar oefen zelf thuis.
Ik vecht dan tegen een kussen of tegen een onzichtbaar iemand.
Misschien geef ik hockey wel op om het om te ruilen voor Japanse vechtsport.
Hockey je wel eens op het sportveldje?
Op sommige avonden zijn er toernooitjes, heel gezellig, dan doe ik ook wel eens mee.
Er wordt ook gevoetbald, daar doe ik ook aan mee, maar met de grotere jongens moet je wel uitkijken, want dan kun je pijn krijgen door harde ballen.
Vind je het leuk om mee te doen met het Gwl-voetbaltoernooi?
Ik heb het nog nooit gedaan, maar vind het wel leuk.
Als ik zelf een team moet samenstellen, dan vraag ik m’n schoolvrienden, dat zijn geen hockeyers, maar voetballers.
Wat wil je later worden?
Politieman! Ik mocht een keer meelopen, toen leerde ik allerlei dingen. Ik heb een uniform en een kogelwerend vest gedragen, zo’n vest weegt denk ik wel 6 kilo en ik heb een pistool gezien en vast mogen houden, en in een politie-auto gereden met sirene. Voorbeeld? Ik heb een tijdje politievlogger Jan-Willem gevolgd.

Inmiddels is de milkshake op en wordt er om ons heen fors gebouwd o.a. aan een geraamte van een theater-tent. Maddo gaat zich even uitleven en klimt supersnel op de allerhoogste ‘vloer’ meer dan vier meter boven de grond en springt heen en weer van de ene ‘vloer’ naar de andere. Vervolgens gaan we weer terug naar huis, voor nog een stukje engelse grammatica en om het konijn te begroeten.

Wil jij ook vertellen hoe het is om hier te wonen, wat je hobby’s zijn en… laat het ons weten redactie@gwl-terrein.nl