Menu

de fruitbomen zijn weer gesnoeid

Op zaterdag 13 april was de jaarlijkse snoeironde van de hoogstamfruitbomen. Dit keer snoeiden onze vrijwilligers zo’n 25 appels en peren ten noorden van het buurtbeheerdershuisje. De meeste zijn al meer dan 20 jaar oud, dus er moest veelal flink geklommen worden om bij de takken te komen. De gesnoeide takken waren soms wel armdik, zoals te zien is op de foto rechts. Daarop zie je ook Gerrit lopen, de zeer ervaren snoeier van de POMologische vereniging Noord-Holland, die ons al sinds 1998 begeleid en ons uitleg geeft en helpt. Goed onderhoud zorgt voor mooie bomen, die prachtig bloeien en veel fruit geven in het najaar.

Wil jij als vrijwilliger helpen bij het onderhoud? Stuur dan een e-mail naar fruitbomen@gwl-terrein.nl, t.a.v. Michel Floris, voorzitter GWL Hoogstamfruitbomengroep