Menu

we gaan beginnen!

De coöperatie Zon op GWL wordt opgericht. Vrijwel elk woonblok dat nog geen zonnepanelen heeft, stelt zijn dak beschikbaar. Binnenkort krijgen bewoners van de deelnemende woonblokken bericht. Wil je energie opwekken van de zon en daarmee je energierekening omlaag brengen, dan kun je een aandeel (een zonnepaneel) kopen in de coöperatie. Minder goed nieuws: de woningcorporaties Rochdale (blokken 5, 7, 8, 9 en 10) en Ymere (14, 16, 17) doen vooralsnog niet mee. Ze vinden het een prachtig initiatief om als buurt energie op te wekken met zonnepanelen, maar willen dat liever op hun eigen manier doen. Dan kan het nog wel even duren… De Alliantie (blok 1) is daarentegen enthousiast, maar moet nog een definitieve beslissing nemen. Ook zijn er een aantal blokken om hun daken te vergroenen: goed voor je dak en goed voor de bijen en andere nuttige insecten! Binnenkort meer nieuws!