Menu

groengroep- en klussendag

Zaterdagochtend 16 maart, 10 uur, regen, wind en kou. De vrijwilligers van het nieuwe groenplan trotseerden deze weersomstandigheden om samen met hovenier Herman, de border naast blok 12 en het veld achter blok 7 te bewerken en in te planten.
Maddy Wattel, die samen met Louis van Tilborgh dit groenplan ontwikkeld heeft en begeleidt: ‘…De groen-vrijwilligers gaan ongeveer eens per maand deze twee stukken schoffelen. Er ligt een onderhoudsplan en de vrijwilligers krijgen een overzicht van de planten en het onderhoud. De hovenier en ontwerpster blijven betrokken.
En dit is nog maar het begin, er gaat een volgend stuk ontworpen worden. Bij deze doe ik een oproep aan mensen die graag bij het groen betrokken willen worden: wattel10@xs4all.nl

En die Zaterdagmiddag rond 13.30 uur werden de klussen aangepakt. Een enkeling stak over van groengroep naar de hekken&heggen-klus. Met zo’n 20 stoere bewoners en kinderen zijn er naar schatting 10 vuilniszakken gevuld. Rondom de nutstuinen F / achter blok 8 is al het gaas verwijderd, in totaal zo’n 100 m.
Voor de nutstuinders was er ook nog de gelegenheid de bestelde poot-uien en -aardappels op te halen.
Het was een ‘herfstachtige’ dag vol van lente-voorbereidingen, met extra dank aan Corine en Jacqueline voor organisatie en coördinatie en Andreas voor de foto-serie (alle foto’s zijn hier te bekijken).