Menu

rondje met t hondje

Het was weer een rondje om blij van te worden. Iets eerder dan de voor het hondje geëigende tijd en daardoor heel stil en rustig, want de kinderen zaten nog op school. Dit terrein kan dan gerust uitgeroepen worden tot stiltegebied. Alhoewel: vanuit de Van Hogendorpstraat het terrein oplopend, word ik verrast door een waar concert van gezang, ineens, alsof een dirigent juist op dat moment de inzet aangeeft. Zelfs ’t hondje stond stil en aandachtig te luisteren en ik bedacht er allerlei soorten van vogels bij, die allemaal het begin van de lente bejubelden. Wat een prachtige gezamenlijkheid.
Ook een ander soort van bedrijvigheid maakt duidelijk dat de winter op zijn eind loopt: gebouwen worden opgefrist en er is een start gemaakt met het groene masterplan fase 2. En ook voor blok 2c aan de Haarlemmerweg zijn de lentekleuren mooi aanwezig. Wat wonen we hier goed, toch.