Menu

nieuwe voorzitter fruitbomen gezocht

Tijdens de GWL pluk en bakdag, vorig jaar september, heeft Michel Floris laten weten dat hij wil stoppen als voorzitter van de GWL Hoogstamfruitbomengroep. Na sinds september 2008 maar liefst 24 snoei en pluk/bak dagen te hebben georganiseerd, vindt hij het tijd om het stokje over te geven. Michel blijft lid van de groep, heeft draaiboeken klaarliggen en zal voor een inwerkperiode zorgen. Wie wil zijn werkzaamheden overnemen?

Belangrijkste taken: 1. in de eerste helft van april organiseren van een snoeidag en op die snoeidag zorgen dat alles goed gaat, 2. eventueel een extra zomersnoeidag in de tweede helft juni organiseren, 3. organiseren van snoeicursussen, 4. het in de tweede helft van september organiseren van de GWL pluk en bakdag, kopen van de benodigde ingrediënten, zorgen voor de benodigde materialen (bv. ladders) en zorgen dat op de pluk en bakdag alles goed gaat, en 5. communicatie richting GWL Nieuwsbrief en alle betrokkenen.

Onderdeel 1 t/m 3 en 5 kosten niet al te veel tijd. Van onderdeel 4 kost met name het boodschappen doen best veel tijd. Oplossing kan zijn om werkzaamheden over meerdere mensen te spreiden (waar Michel de organisatie alleen deed). Er zijn zo’n 15-20 vrijwilligers bij de groep betrokken, dus dat moet kunnen lukken. Wat ook scheelt: vergaderen doen we niet, alles gaat per mail.

Wil jij voorzitter worden? Of wil je wat meer weten over de werkzaamheden, voor je beslist? Mail dan naar michel@gwlfruitbomen.nl.