Menu

berichten uit de motorclub

De motorclub heten ze en hij doet goed werk. Om de overlast van brommers en scooters op het terrein tegen te gaan, heeft de club donderdag op het Leefbaarheidsoverleg een aantal maatregelen gepresenteerd die wellicht zouden kunnen helpen de overlast tegen te gaan. En de meeste zijn met applaus onthaald.

Als eerste alvast even dit: het terrein is echt verboden terrein voor brommende brommers en scooters. Dus ook voor brommers en scooters, en motoren, van bewoners! Vanaf de rand van het terrein mag je met je scooter het terrein op wandelen, maar brommen is echt niet toegestaan. Er zijn net iets te veel mensen al van hun sokken gereden.

Het koepelbestuur gaat eerst bewoners informeren dat het dus niet is toegestaan om te brommen, onder andere met flyers. Mogelijk wordt het verbod ook in huurcontracten opgenomen. Maar er wordt ook gekeken of er plekken zijn waar je je brommer of scooter goed kunt stallen. Er zal met de eigenaren worden gesproken wat een goede oplossing is, en met de verkeerscoördinator van het stadsdeel, een expert op dit gebied, wordt gekeken hoe we de eigenaren kunnen helpen. Die gaat ook kijken hoe en waar verbods- en toegangsborden kunnen worden geplaatst.

Moeten we ook zo’n groot spandoek ophangen met daarop duidelijk de boete vermeld, zoals bij de onderdoorgang van het Centraal Station? De meningen waren verdeeld. Wel lelijk toch, zo’n enorm ding. Aan de andere kant: je maakt wel goed duidelijk dat scooters en brommers niet zijn gewenst. Camera’s ophangen? Een stap te ver, vond menigeen.

Er zijn helaas ook veel scooters en brommers die het terrein gebruiken als doorgangsroute en er lekker op losscheuren. Hun aanspreken is vaak lastig, laat staan ze aanhouden. Wat wel kan, en mag: kenteken fotograferen en doorgeven aan wijkagent Tim van der Velde: tim.van.der.velde@amsterdam.politie.nl. Die maakt er dan direct werk van. Er zijn al dikwijls boetes uitgedeeld en die zijn niet mals.

Wat ook kan helpen: hekken plaatsen op vooral de doorgaande routes. Of heggen. Nadeel: weer vervelend voor gehandicaptenvervoer, mensen met kinderwagens enzovoort. Ook wekt het terrein een afgesloten indruk, terwijl het de bedoeling was dat het GWL-terrein open (zichts)lijnen heeft met de rest van de buurt. Wie een goed idee heeft, mag zich melden!