Menu

nieuwsjaarsborrel & hightea, toespraak en… de bokaal

Elsbeth Horneman stond zondag 6 januari op de nieuwjaarsborrel van het GWL-terrein in café-restaurant Amsterdam klaar met haar fototoestel om voor deze nieuwsbrief de winnaar van de GWL-bokaal te fotograferen, maar wat bleek… ze is zelf de winnaar! Volkomen overdonderd en schaterend van het lachen ontving ze de bokaal uit handen van Koepelvoorzitter Marjo Kroese.

Elsbeth coördineert al tijden deze nieuwsbrief, een arbeidsintensief werkje. Zeker toen er vele technische problemen optraden bij de verzending. Elke week verzamelt Elsbeth onderwerpen, bedenkt ze originele invalshoeken en geeft nooit op tot er weer een heerlijke nieuwsbrief is te maken die stipt elke eerste zondag van de maand – en dus ook vandaag – in de postbus valt. Zelf trekt ze er dikwijls ook op uit om verslag te doen van evenementen op het terrein. Wij van de piepkleine nieuwsbriefredactie, die Elsbeth een beetje ondersteunen, zijn dan ook apetrots dat Elsbeth de GWL-bokaal heeft gewonnen. En wij weten: dik verdiend!

Marjo memoreerde in de nieuwjaarsspeech dat er veel is gebeurd het afgelopen jaar. Het begon met een drukbezochte en geanimeerde avond over erfpacht. Dat bleek achteraf niet nodig, maar wel goed te weten dat GWL’ers elkaar weten te vinden op dit soort thema’s. We zijn een prachtige speeltuin rijker geworden die intensief wordt gebruikt. De groenvoorziening wordt beter onderhouden. Het terrein had het zwaar deze zomer, maar heeft het toch goed doorstaan dankzij de inzet van Hassan en vele bewoners. Er zijn nieuwe plannen voor meer en beter groen overal op het terrein. We zijn begonnen met het project Groene Zonnedaken op alle GWL-blokken, een hele klus die veel arbeid vergt maar zo’n sympathiek doel heeft: overal groene daken en zonnepanelen! En natuurlijk waren daar het jaarlijkse zomerfeest, het voetbaltoernooi, de appelplukdag, de schoonmaakdagen enzovoort.

Er zijn ook ergernissen. Bijvoorbeeld over de brommers die over het terrein scheuren, en over te weinig fietsnietjes. Dat pakt het GWL-bestuur dit jaar graag op. Er is een heuse motorclub opgericht om het probleem met de brommers te tackelen, in samenwerking met de buurtagent. We kijken naar waar er fietsnietjes kunnen worden bijgezet, zonder het hele terrein er direct mee te plaveien. Vul de enquête in, in deze nieuwsbrief! Goed nieuws: er komen waarschijnlijk al dit jaar bijen- en wormenhotels bij op het terrein.

Jacqueline Commandeur heeft na vele jaren het bestuur verlaten en laat een gat achter. Dat ziet het bestuur graag opgevuld. Bestuurslid zijn is leuk en vooral dankbaar werk, kost wel wat maar niet razendveel tijd. Meld je aan! Niets leuker dan iets voor je buurt te doen en de rest van het bestuur bestaat uit leuke mensen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via redactie@gwl-terrein.nl

De !!heerlijke hightea-/ borrelhapjes!! zijn verzorgd door Samen Sterk Vrouwen West