Menu

kerstzang en sax met gezellige glühwein-borrel en warme choc.

Op kerstavond trokken er van alle kanten buurtbewoners naar Blok 5, voorbijgangers stonden met fiets en boodschappentassen even stil op het Waterspiegelplein om te luisteren, anderen liepen door naar binnen voor de traditionele Kerst Samenzang (Kerstzang & sax)


Het gebeurt niet zo vaak dat je getrakteerd wordt op een optreden van een saxofoon-kwartet en vervolgens in kerstsferen raakt. Het kwartet ‘Mag ik van jou…’ was begonnen met een instrumentaal nummer van Arvo Pärt en vervolgde met de meezinger ‘komt allen tezamen’. En meegezongen werd er! (voor een sax-kwartet een bijzonderheid, en zeer gewaardeerd door de muzikanten bleek later tijdens de nazit). ‘Jeugd sentiment’ zei later een van de toehoorders/meezingers: nu bij haar moeder op bezoek en meegevraagd, vroeger was het voor haar het traditionele kerst-avond-uitje met de buurtkinderen.
Na de uitsmijter ‘We wish you a Merry Christmas…‘, daalden de meesten af naar de groepsruimte waar de woongroep warme chocola en Glühwein schenkt voor de muzikanten en de buurt-buren.
En daarna Jingle Bells neurieënd naar huis, de kerstdagen in.