Menu

gehoord en gezien

Drie Tappertjes. Waternet heeft drie drinkwater-tappunten op het terrein geplaatst: ‘tappertjes’ (flessenvullers). Bij het voetbalveld, de Waterleliegracht en tegenover het buurtbeheerdershuisje op de Waterloop. (geen problemen met temperaturen onder nul, ze zijn winterhard).

De wortels van een van de oudste bomen -nog uit de tijd van het waterleidingbedrijfduwde de straatstenen gevaarlijk omhoog. Er is aan gewerkt. Boom en straat zijn weer goed verzorgd. En er zijn dan altijd bewoners die net iets meer weten, zoals dat het hier een Iep betreft en dat er ooit sprake was van verplaatsing van de boom omdat ie wel erg midden op terrein en pad zou staan. En dat daar tenminste één protestbrief uit 1997 tegen verplaatsing van deze boom bleek te bestaan, die nu uit een privé-archief opduikelde. Mooi toch!

Hekken en heggen. In november werd tijdens de klussendag gaas verwijderd uit het hekwerk rondom twee veldjes (speelplek bij het paard en de nutstuinpercelen B en C). Omdat het werk niet helemaal af kwam hebben enkele bewoners daarna, op een dinsdagochtend, samen met Hassan, de klus alsnog afgemaakt. De heggen kunnen volgend jaar lager teruggesnoeid worden, op 1.20 m.

Geluidsoverlast lijn5. Afscheid nemen van Lijn 10 was een dingetje, maar de vervanging van het materieel blijkt een pijnpunt. Veel bewoners hebben veel last van het geluid van Lijn5. Volgens planning worden de wagens medio 2019 vervangen
Iemand meer info? Laat het weten redactie@gwl-terrein.nl