Menu

Buren Vertellen

Altijd al willen weten hoe het nou precies zat met dat GWL-terrein? Had het niet iets te maken met water en eco?
Op donderdag 15 november geven twee bewoners van het GWL van het eerste uur (oud-bobo’s van het koepelbestuur Jan-Willem Kluit en Diego Pos) een impressie over leven en wonen in de eerste autovrije en duurzame wijk van Nederland: zijn geschiedenis, de idealen en dromen, het ontwerpproces, maar ook hoe het is om er echt te wonen en op te groeien, zonder auto’s, met regenwater om de wc te spoelen, fruit aan bomen met een jaarlijkse appeloogst. Hoe staat de wijk er nu voor, en is de wijk bestand tegen de heftige ontwikkelingen op de woningmarkt in de stad? Antwoord op deze en vele andere vragen zal gegeven worden op deze avond die omlijst wordt door lichtbeelden en video’s.
Kerk&Buurt, lezingenserie Buren Vertellen
Donderdag 15 november, 20.00
Nassaukerk, De Wittenkade 111
Entree 5 euro (inclusief introducé)
download hier de flyer