Menu

bewoners reageren op brommeroverlast

Nicky: Is het een idee om de brommers/scooters die nu in de wijk parkeren een eigen parkeerplek net buiten het terrein aan te bieden. Een plek waar duidelijk staat dat dit alleen voor brommers is. Misschien met een overkapping om het aantrekkelijker te maken dan parkeren binnen het terrein. Is het mogelijk een paar parkeerplekken van auto’s ombouwen.
————————
Femke: Hallo medebewoner,
Ook ik erger me aan de scooters, ook omdat wij doof zijn, mijn dochter doof is, is dit een extra gevaar. We gaan er immers niet vanuit dat scooters met grote snelheid langsrijden en horen, mochten ze het verbod negeren, ze niet aankomen. Dit heeft tot bijna ongelukken geleid.

Een oplossing: dat bewoners foto’s kunnen maken van heterdaadjes en dit naar de buurt regisseur/politie kunnen sturen waarop automatisch een boete volgt. Dus dat een foto van het daadwerkelijk rijden op het terrein tot sanctie kan leiden. Nu kan foto’s maken mogelijk agressie oproepen bij de scooterrijder? Het kan ook van achteren genomen worden.

Zo heb ik dat ook gedaan bij een bestelauto die regelmatig bedrijfsafval ‘dumpte’ bij onze vuilcontainers. Een foto gemaakt terwijl hij ermee bezig was en opgestuurd naar onze buurtregisseur. Hij zou een boete krijgen.

Camera’s ophangen en automatisch een boete lijkt me een dure en kwetsbare aangelegenheid maar wel effectief en bevordert gevoel van veiligheid (en verminderd privacy).
———————————————
Michel: Een idee over de brommeroverlast. Zorg dat de brommers van GWL bewoners plek hebben aan de rand van het terrein.
Het grasveldje rondom het elektrahuisje bij de tramhalte is een optie, want daar kunnen brommers het terrein op en dat is redelijk centraal. Heg aan 1 kant weg, andere 3 kanten verlagen, grasveld betegelen, beugels om brommers aan vast te maken, bord erbij en klaar.

Ook een aandachtpunt: vraag alle Thuisbezorgd gebruikers om geen brommer koeriers, maar fiets koeriers te bestellen. En laat hen niet alleen het huisnummer, maar ook bloknummer doorgeven. Nu rijden brommer koeriers soms 5 minuten rond op zoek naar een onleesbaar (want ’s avonds, dus donker) huisnummer. De bloknummers zijn van wat grotere afstand te lezen.
———————————————
Redactie: Wij hebben deze bewoners-ideeën voorgelegd aan de wijkagent, Tim van der Velde. Op het eerstkomende Leefbaarheidsoverleg (Lebo) is Tim aanwezig en gaat hij een reactie geven op de hierboven gegeven ideeën van bewoners.
Kom naar het Lebo en praat mee:
22 november 2018, 19.30 uur
blok 5, Waterspiegelplein 58, algemene ruimte.