Menu

gwl-buren in actie voor de gashouder-bijen

Om de bijen in de gashouder weer voldoende ruimte te geven moest het opgeschoten gras gezeist worden. Hoe dat aan te pakken werd de gwl-vrijwilligers 4 en 5 augustus door het Amsterdamse zeiscollectief ism Nicole de Rop en Ina Stoeten (smart-beeing) initiatiefnemers van dit buurt-initiatief, voor gedaan. (smartbeeing-filmpje) (smartbeeing-website) . Door de droogte van de afgelopen periode, hebben de bijen in de omgeving minder bloemen kunnen vinden. Dus het stukje voor de bijenkasten waar nog bloeiende planten stonden is niet gezeist. Al met al toch een forse klus, zwaar werk, natte voeten (of meer) en een brandende zon. Op maandag is het opgetaste groen door de gemeente opgehaald.

En de bijen? Gezien de droge zomer hebben de bloemen in de omgeving weinig tot geen nectar gegeven waardoor de bijen minder honing hebben kunnen maken. Imker Ina Stoeten c.s is begonnen met bijvoeren van de volken met suikerwater, in de hoop dat de bijen als volk nog wat groeien en ze goed de winter door komen.