Menu

stormschade? of vandalisme en diefstal bij de bijenkasten op het dak van blok1

Op 4 april ging ik (red.: Carol Poye, imker) de bijen bezoeken op het dak van blok 1 en ontdekte dat er een heel bouwhek omver lag, een ravage. De dag erna gingen we het hek weer rechtop zetten en toen ontdekten we dat het niet zo maar omgevallen was, maar opzettelijk. De bamboeschutting die aan de buitenkant van het hek vastzat met tientallen kabelbinders lag gedeeltelijk opgerold erachter en een ander deel miste, alle kabelbinders waren kapot. We hebben zo goed en zo kwaad als het ging alles weer stevig vastgezet en ontdekten toen dat een van de bijenkasten een gebroken poot had, gelukkig de lege kast en de bijen zijn ongedeerd. Deze lege kast is later ook omgevallen en heb ik weggehaald. Het breken van de poot kan niet veroorzaakt zijn door het vallen van het hek, omdat het hek de andere kant omlag. Voor zover wij weten kan er niemand op het dak komen, dus dit is erg vreemd, een buurvrouw die ik sprak zei dat ze niets had gehoord, maar dat op haar dakterras ook af en toe dingen kapot gemaakt worden. Ik heb helaas geen foto’s gemaakt van het omgegooide hek, omdat ik niet uitging van opzet, wel maakten we foto’s van de beschadigde kast en het hek met het missende deel bamboeschutting. Wie heeft er iets verdachts gezien of gehoord?