Menu

rondje met t hondje

Op de kalender van de vogelbescherming stond een stukje over gierzwaluwen, die ook in de stad broeden en wonen. En dat zij als er veel regen en wind is, en er dus ook weinig insecten zijn, helemaal naar Frankrijk of Spanje vliegen om daar te gaan snacken en eten voor de kindertjes te halen. Doen ze natuurlijk een tijdje over, zo’ n 5 tot 7 dagen, en de kleintjes hebben dan uiteraard honger. Nou nee dus, die gaan die dagen in een soort winterslaap waardoor ze minder voer nodig hebben. Ideaal toch?
Dit tot mij nemende wilde ik op zoek naar gierzwaluwen hier op het terrein, zouden ze hier ook zijn? Hondje mee, luisteren, kijken, zoeken, me ondertussen lavend aan al die bloeiende kleuren, maar nee, geen gierzwaluw gezien.
Zijn ze in Frankrijk of wonen ze gewoon niet op dit terrein? Insecten zijn er genoeg! Van die wolken, waar je met hand voor je mond doorheen moet lopen om zelf niet te snacken.