Menu

buren en bijen in de gashouder

Op zaterdag 21 april gingen een aantal van de leden van de gashouderbijengroep de gashouder in om eens wat nader kennis te maken met de bijenvolken, wat onderhoud te plegen en vuil te ruimen. Het weer was goed en de bijen vlogen nog ‘s avonds om 19:00u. Nadat Ina wat verteld had over de bijen ging iedereen aan de slag. Met gevaar voor natte voeten werd er vuil geruimd en een aantal kleine wilgen en wat brandnetels werden verwijderd. Dit laatste om de verlanding en verrijking van de gashouder tegen te gaan zodat de gashouder een mooi bloemrijk gebiedje voor de bijen blijft. Er werd lekker gewerkt en een aantal aten daarna ter afsluiting van de geslaagde actie nog een lekker ijsje.

Omdat het zwerm-seizoen weer gaat beginnen wordt er een ‘zwermwacht-groepje’ samengesteld.
In volgende nieuwsbrief meer over dit prachtige fenomeen, waar de bijen in de kast een nieuw volk hebben gevormd inclusief koningin.
Als het bijna zover is dat ze uit kunnen vliegen als nieuw volk gaan er eerst een stel ‘als een baard’ aan de voorkant van de kast hangen… wordt vervolgd.