Menu

bloedstollende finales 17e voetbaltoernooi

Bart Ouwerkerk (Nieuw Oranje) organiseerde dit jaar ook weer het GWL-voetbaltoernooi. Middels de aanmeldingen ontstonden er twee poules: senioren en veteranen. (waar zijn de jongeren / jongens / meisjes? vroeg Bart zich ook af).

Bart Ouwerkerk : Voetbal verbindt het GWL-terrein

Het zit er op. De zeventiende editie van GWL-voetbaltoernooi. Zeven speeldagen lang is er gevoetbald met het doel om de prestigieuze GWL-trofee te winnen. Naast het nastreven van de winst heeft het toernooi ook nog een ander belangrijke functie, het is een evenement waar de buurt samenkomt. Spelers als Jan-Willem Kluit, Guido Muller, Willem Boender, Zakaria Ibrahimi, Stef van Kleef, Mouad Achraou, Pieter van der Molen en ikzelf hebben weinig of zelfs geen enkele editie overgeslagen. Na zoveel jaar weten de spelers precies waar de sterke en zwakke kanten van hun tegenstanders liggen. Naast de vele bekende gezichten deden dit jaar ook een aantal nieuwkomers in de buurt mee. Veteranen Vooruit en de Team hadden weer een aantal nieuwe aanwinsten en Nieuw Oranje was zelfs een geheel nieuw team. Ondanks de luidde aanmoediging van coach Aminata Kanu en een grote supportersschare wist Nieuw Oranje de titel net niet binnen te slepen.

Lees het hele verslag van Bart Ouwerkerk

finale senioren: Al Salam – Het Sterrenteam (7-2)
winnaar : Al Salam
beste speler senioren: Mohammed Halouzzi

finale veteranen : FC Watertoren- Nieuw Oranje (3-3)
winnaar : FC Watertoren wint na penalties
beste speler : Dawit Girmay