Menu

handhaving geparkeerde fietsen

Eerder deze maand ontvingen bewoners deze brief over handhaving op geparkeerde fietsen. De brief is onderdeel van een actie van de Gemeente om zoveel mogelijk fietsparkeerplekken beschikbaar te houden voor actieve fietsers.

Sinds 12 december worden ook op het GWL-terrein fietswrakken en te lang geparkeerde /ongebruikte fietsen verwijderd. Handhavers markeren fietsen. Fietsen die langer dan 6 weken ongebruikt staan, hebben of krijgen een waarschuwingslabel. Fietsen met zo’n label worden afgevoerd naar het Fietsdepot. Fietswrakken worden zonder waarschuwing verwijderd. Weten wanneer jouw fiets het label ‘wrak’ krijgt en/of waar het fietsdepot is? Klik hier >>>

Werkt het? Nou, ik moet zeggen dat het mij in de stad de laatste weken regelmatig gebeurt dat ik tot mijn verbazing zomaar een plekje in een fietsenrek kan vinden.