Menu

de mooiste, leukste, creatiefste … watertoren

De Watertoren werd 13 december 50 jaar. Wij, Elsbeth en Michel, nodigden jullie uit tot het insturen van je mooiste, leukste, creatiefste foto, waarin deze Abraham een rol speelt. We kregen al vier bijzondere inzendingen.
We geloven dat er nog veel meer in zit, dus we blijven oproepen: stuur oud of nieuw werk mbt de Watertoren in en/of laat je kinderen, je ouders, je buren, je logees tekenen, schrijven, filmen, kleien, bouwen, fotograferen… Wij zijn enthousiast en nieuwsgierig.

Alle inzendingen die uiterlijk 13 januari bij redactie@gwl-terrein.nl binnenkomen, worden geplaatst op de website en de redactietoppers verschijnen in de nieuwsbrief. Wordt vervolgd!

En die vier ingezonden foto’s dan? Die staan hieronder, met toelichting. Je kunt ze in het groot terugvinden op de fotopagina van onze site. Klik daar op het bovenste fotoboek.

de mooiste, leukste, creatiefste…van Morag
Morag MacDougall, is bewoner van het eerste uur. Zij was bestuurslid van de nutstuinen-vereniging en weet niet alleen heel veel van planten, maar kan ook prachtig tekenen.
‘Toevallig en niet wetend dat de toren jarig was heb ik dit jaar twee tekeningen gemaakt van deze schitterende buurtgenoot. Ik stuur er vast een op’.
Morag exposeerde eerder met haar werk in het buurtbeheerdershuisje. Een verslag stond in de nieuwsbrief van 28 november 2015 (9e artikel). Meer werk van haar staat op morag.exto.nl.

de mooiste, leukste, creatiefste… van Amadou
Amadou Dia (24) was 4 toen hij op het verse en nog ruige GWL-terrein kwam wonen. Vanuit zijn slaapkamer keek hij op de achterkant van de gebouwen van CRADAM, de buurgebouwen en de kop van de Watertoren. Dat uitzicht was hem zo vertrouwd dat hij een jaar geleden met een paar foto’s van deze skyline naar een bevriende tattoo-artiest ging om hiervan een tatoeage te laten zetten op zijn arm. Amadou is kok bij restaurant Bordewijk.

De filmacademie Amsterdam heeft een jaarlijkse eindexamenshow, In 2016 maakte David Eilander, ook afstuderend en in opdracht van de de academie, hiervoor een promotiefilmpje. Het concept voor de trailer was om Nederlanders te filmen met hun favoriete stads-icoon. En ja, inderdaad… Amadou werd ook gefilmd met zijn favoriete Watertoren. Zie vimeo.com/170916614.

de mooiste, leukste, creatiefste… van Merel
Merel Zwart is al 18 jaar bewoner van het GWL-terrein en maakte o.a met de Watertoren de serie ‘Space Invaders’. Zij schrijft hierover: Voor ‘Space Invaders’ fotografeerde ik objecten die letterlijk in mijn ruimte komen (waaronder de watertoren die ik vanuit mijn werkkamer zie). De foto’s fotografeerde ik opnieuw alsof ze satellieten ‘in space’ zijn. Hiermee wilde ik mijn bezorgdheid uiten over de inperking van onze privacy, maar ook hoe wij als mens zélf de ruimte binnendringen en onze sporen achterlaten.
De serie werd in 2007 genomineerd voor de PANL-award. In het fotoboek ‘Utopitect’ van Merel Zwart is ook de serie Space Invaders opgenomen. Als eBook deels te bekijken: www.blurb.com/ebooks/340375-utopitect.

de mooiste, leukste, creatiefste… van Anna
Anna Ofman heeft een foto vanaf haar balkon genomen en deze zelf rechtstreeks op de site gezet. Een toelichting is er dus niet, maar de foto is er niet minder mooi om.