Menu

strooi geen brood!

Eendjes voeren in de Waterleliegracht…het lijkt natuurlijk erg onschuldig. Helaas trekt het ook andere dieren zoals ratten, meeuwen en duiven. Regelmatig wordt op de brug of aan de gracht een lading oud brood en ander voedsel neergegooid. Met als gevolg dat hier steeds meer duiven en meeuwen op afkomen. Niets mis mee, lijkt het. Maar het heeft ook vervelende gevolgen. De balkons, speciaal de randen, worden gebruikt om het opgegeten voedsel weer uit te poepen. Tuinmeubilair, terrassen en de brug worden vervuild. Laten we voorkomen dat dit een verzamelplaats van duiven en meeuwen gaat worden. Dit kan eenvoudig door geen voedselresten meer op de brug of langs de gracht te strooien. Zie je mensen strooien, vraag hen dan vriendelijk dit niet meer te doen. De foto is door een GWL bewoner genomen vlak bij de tramhalte.