Menu

parkeerpetities in soorten en maten

Hier staat een petitie die ervoor pleit om zondagmiddag het betaald parkeren in te voeren. Het is fijn om één dag in de week gratis te kunnen parkeren en bezoek te kunnen ontvangen zonder ze op kosten te jagen. Maar wat heb je eraan als er geen vrije plekken te vinden zijn. Vooral als er evenementen zijn dan racen de auto’s ongeduldig rondjes door de straten, wanhopig op zoek naar een plekje.

In combinatie met de bezoekerspas die sinds kort bestaat kan je dan wel je leen/huurauto of auto zonder parkeervergunning eventjes makkelijk kwijt. De hele week door. De helft van het uurtarief, maximaal 10 uur per maand, maximaal 5 kentekens van al je bezoekers tegelijk, geen vaste lasten.

Hier is er een discussie over losgebarsten. Samenvatting: gratis vinden we individueel leuk, maar anderen zouden moeten betalen. Behalve bezoek, maar we willen ook niet voor hun betalen. Maar daarmee ontmoedig je geen autogebruik natuurlijk.

Voor een betere P+R voor je bezoek is overigens ook een petitie.