Menu

rondleiding langs de GWL bijen

Imker Geert Van Kerckhove van BeeCare Amsterdam gaf op zondag 7 april aan bewoners van het GWL terrein uitleg over bijen in het algemeen en de GWL bijen op het dak van blok 1 in het bijzonder. De (helaas weinige) geïnteresseerden konden onder zijn begeleiding de bijen van dichtbij bekijken.

Tijdens het bezoek zijn twee korte filmpjes te zijn (zo blijven de MB’s beperkt):
In deel 1 (21 seconde) van de gemaakte korte filmpjes zie je de belangstellenden op het tegelpad langs de wand staan, terwijl Geert zit bij één van de twee bijenkasten, die elk een eigen bijenvolk bevatten. Links in beeld zie je bijen aan komen vliegen en weer vertrekken.
In deel 2 (8 seconde) zie je de bijen van heel dichtbij. Je ziet ze bij de ingang van de bijenkast landen, er in gaan en er uit komen. Wat een prachtig gezicht!