Menu

GWL masterplan gepresenteerd

Op maandag 8 april werd in een volle zaal van het seniorenblok het masterplan voor de vergroening van het GWL gepresenteerd. Het masterplan is een verzameling van alle voorstellen die de afgelopen vijf jaar door de Groene Vingers werkgroep en het koepelbestuur zijn uitgewerkt. GWL-breed is gekeken naar goede en minder goede elementen in het maaiveld, en naar welke stukken van het terrein groener, fraaier of minder overlastgevend zouden kunnen worden?
De voorstellen zijn aangevuld met analyses van landschapsarchitecte Annemieke Diekman, studenten van de Universiteit Wageningen (ecologie) en Mark Peeters (functioneren Waterleliegracht). Annemieke Diekman en stadsdeelontwerper Peter Ulle hebben de voorstellen verder uitgewerkt. Het eerste voorstel dat al in de uitvoeringsfase zit is een nieuw sportveld.
Petrina Groesbeek van Stadsdeel West lichtte toe hoe het Stadsdeel tegen het plan aankijkt, Annemieke Diekman gaf een korte anayse van het GWL-maaiveld en Diego Pos gaf een demonstratie van het interactieve masterplan. Naast een beschrijving en uitwerking van alle plannen is met het masterplan ook een klein archief van het ontstaan van het GWL.
Daarna was er ruimte voor vragen en discussie. Veel plannen hebben alleen kans van slagen als GWL-bewoners ook daadwerkelijk bereid zijn een taak op zich te nemen wat betreft het beheer. En dat leek wel snor te zitten.
Na afloop kreeg iedereen een usb-stick mee met daarop het masterplan.
Dat is hier ook te downloaden. (Windows en Mac, heeft flash nodig en speelt dus niet op de meeste tablets, let op: groot bestand)
In twee vervolgavonden worden de afzonderlijke plannen uitgebreider behandeld.
23 april: op deze avond komen de grotere plekken aan bod.
13 mei: op deze avond komen de hagen aan bod en de kleinere plekken.
Aanvang: 20.00 in het seniorenblok, Waterspiegelplein 58.
En hier is een uitgebreider verslag van de avond te vinden.