Menu

fruitbomen zijn weer gesnoeid

Afgelopen zaterdag waren 10 vrijwilligers druk in de weer, samen met begeleider Gerrit. Duidelijk te merken was dat onze fruitbomen al zo’n 13 jaar oud zijn: ze worden steeds groter en de gesnoeide takken zijn elk jaar dikker. De meegebrachte lange ladders waren hard nodig, want er werd tot grote hoogtes geklommen en enorme capriolen werden uitgehaald om bij de bovenste takken te komen. Sommige bomen zaten zo onder de waterloten dat de vrijwilligers meer dan een half uur met zo’n boom bezig waren. En als je dan weet dat er zo’n 70 hoogstamfruitbomen op het GWL terrein staan… De stapel takken die Hassan en Nasr (de opvolger van Piet) maandag hebben afgevoerd was dan ook fors.

Dankzij het jaarlijkse snoeien zien onze fruitbomen er prima uit. Nu maar hopen dat het mooie weer doorzet, zodat de bloesem zich kan ontwikkelen en de GWL bijen aan het werk kunnen.