Menu

zo veel vogels

Wat ik aan vogels gezien heb in de afgelopen jaren: roodborstjes (en ‘s nachts ook gehoord, ze tikken bijna tegen het raam), merels (een mannetje woont al een paar jaar in mijn blauwe regen, 2 jaar geleden een merelnest in de ligusterhaag), houtduiven (minder blij mee), bonte spechten (echt waar), een koppeltje puttertjes (ook wel distelvinken genoemd, onwaarschijnlijk bont gekleurd, tijdens de bloei van een distel in mei, unieke ervaring), heel veel mezen, troepen mussen (het horen vergaat je, en toch is het geen herrie), groene parkieten (altijd in vrolijke groepjes, nooit solo), vinken, spreeuwen, groenlingen, lijsters (maar daar ben ik niet zeker van), eksters, kauwtjes, reigers, meeuwen, zwaluwen en (als ik omhoog kijk) een grote V met ganzen op weg naar Scandinavie. Wat een vreugde om hier te wonen, een GWL bewoonster.