Menu

we krijgen een nieuw sportveld!

Klachten over het sportveld zijn er al jaren (lelijk, overlastgevend, blessuregevoelig) en ook de plannen om dat deel van het GWL een facelift te geven zijn al een paar jaar oud. Een inspraakavond georganiseerd door het Stadsdeel vorig jaar in de Koperen Knoop over de plannen gaf aan dat het menens werd. Al was de financiering in tijden van crisis nog niet zo zeker.
Maar nu is toch echt de kogel door de kerk, half april beginnen de werkzaamheden. Er komt een kunstgrasveld met nieuwe achterhekken en het plein wordt ook een heel stuk groener.
Het zal dus wel heel vreemd moeten lopen als er in juni geen GWL-voetbaltoernooi komt om de nieuwe grasmat in te wijden…

Masterplan GWL
Het ontwerp voor het nieuwe sportveld is één van de vele plannen die de werkgroep Groene Vingers de afgelopen jaren voor de wijk maakte samen met bewoners, Stadsdeelontwerper Peter Ulle en landschapsarchitecte Annemieke Diekman.
Die voorstellen zijn allemaal gebundeld tot een samenhangend (concept)masterplan voor het GWL.
Dat masterplan wordt de komende maanden met de GWL-bewoners besproken en wordt daarna door het Stadsdeel gebruikt als richtlijn voor onderhoud en beheer in de komende jaren.
Schrijf vast in de agenda: 8 april, 23 april en 13 mei zijn er discussieavonden over de voorstellen.