Menu

nutstuinenvereniging zoekt helpende handen

Op 25 augustus wordt het Groente buurtfestijn georganiseerd, een initiatief van Slow Food, afdeling Amsterdam. Slow Food staat voor eten dat lekker, puur en eerlijk moet zijn. Op het Groente buurtfestijn, dat zal plaatsvinden in het Westerpark of Erasmuspark, maken bewoners van Amsterdam West kennis met stadsmoestuin initiatieven. De moestuin groenten worden als hapjes geserveerd, bijvoorbeeld als quiche, omelet of salade. Het telen van de benodigde groente wordt gefinancierd vanuit de Groengelden van Stadsdeel West.

De op het festijn geserveerde groenten worden mede geteeld door een aantal tuinders van onze eigen GWL Nutstuinenvereniging. Er zijn kweekbakken en goede tuinaarde besteld, om een zo goed mogelijke oogst te kunnen krijgen. Dit alles wordt geleverd op vrijdag 22 maart. Op 22, 23 en 24 maart moeten de bakken en de aarde (die los gestort wordt) naar de tuinen gebracht worden. Op die dagen hebben we helpende handen nodig! Ook kruiwagens en plateauwagens zijn zeer welkom!

Wil je op 22, 23 of 24 maart helpen? Mail dan naar ineke.nutstuinen@upcmail.nl of bel 686 22 01. Beloning: een gratis stuk quiche op 25 augustus.