Menu

de appelpluk 2011: heerlijke appeltaart

Vorige week zaterdag hebben enthousiaste vrijwilligers de appels en peren op het GWL terrein geplukt. Kinderen en volwassenen van diverse leeftijden klommen ’s ochtends op de ladders om zoveel mogelijk fruit uit de bomen te halen.

Met de oogst zijn maar liefst 16 (!) verschillende appeltaarten gebakken. Die zijn om 5 uur ’s middags door bewoners van ons terrein opgegeten. Dat ze heerlijk waren bleek wel: na afloop was vrijwel alles op! De resterende appels zijn onder de aanwezigen verdeeld, dus thuis zal nog menige appeltaart gebakken zijn.

Dit was het derde jaar dat appeltaart is gebakken en uitgedeeld. Hoewel we dit keer, vanwege de regen, naar het Buurtbeheerdershuisje moesten uitwijken, was het ook dit jaar een groot succes. Voor foto’s moet je hier zijn.

Wil jij als vrijwilliger helpen bij het onderhouden van onze hoogstamfruitbomen? Mail dan naar michel.fruitbomen@upcmail.nl.