Menu

adieu

Er is een tijd van komen en gaan. En als ik dan toch ga, laat ik het dan gelijk goed doen. Dat dacht Jan-Willem Kluit dit voorjaar en hij kondigde niet alleen aan afscheid te nemen als voorzitter van de GWL Koepelvereniging, maar tegelijkertijd ook voor het laatst het beroemde GWL voetbaltoernooi te organiseren (12e keer!). Waar het voorzitterschap van de Koepel zich grotendeels buiten beeld van de doorsnee bewoner afspeelt is het voetbaltoernooi een jaarlijks evenement dat wekenlang in de spotlights staat en ieder jaar weer vele teams aantrekt, van het GWL en daarbuiten.
Jan-Willem, woonachtig in het Magazijn, is GWL-er van het eerste uur. En er zijn in de loop der jaren weinig activiteiten op het terrein geweest waar hij niet bij was betrokken.
Niet tevreden met zijn status als voetbalbobo trad Jan-Willem in 2007 toe tot het bestuur van de Koepelvereniging, om al in 2008 de voorzittershamer over te nemen. En dat werd een heel actief voorzitterschap, maar ook een tijdrovend voorzitterschap. Een baan naast zijn baan.
En nu is er dan het GWL-pensioen. Jan-Willem heeft er voor gekozen zich terug te trekken achter de geraniums en meer tijd te besteden aan zijn gezin. Zal dat lukken of zal de GWL-kriebel toch weer toeslaan?
Helaas kan zijn inzet voor de wijk niet meer beloond worden met de zeer gewilde GWL-trofee, die heeft hij namelijk al eens gewonnen. En van Stadsdeel Westerpark kreeg hij ook al een erespeld wegens verdiensten. En van de voetballers een beker als beste voetbaltoernooi-organisator ooit. Wellicht heeft Stadsdeel West ook een erespeld…?
Jan-Willem: BEDANKT!!!