Menu

GWL voetbaltoernooi 2011 afgesloten. Voor de laatste keer?

Het gwl-voetbaltoernooi zit er weer op. Na vier weekenden van spanning en wisselende kansen speelden de beste teams afgelopen zaterdag hun finales.
In de stromende regen trapten als eerste de Vetboys en de Driestars af voor de finale bij de Peanuts (6 en 7 jarigen). In de voorronden wonnen de Vetboys nog duidelijk met 2 – 0 van de Driestars, maar dat was niet voldoende om nu de finale te winnen. De Driestars wonnen na een heel spannende wedstrijd met 2 – 1. Beste speler werd Sybren de Vries van de Vetboys. De finale bij de pupillen (8 t/m 11 jaar) ging tussen Het Team en de Bockting Boys. Voor het eerst won een team met als basis jongens van het Watertorenplein (het Team) hier de cup. Met maar liefst 10 – 1 dropen de Bockting Boys af naar hun thuisbasis, de Marnixkade. Beste speler was hier Lancine Bamba. De prijs voor de beste speelster ging naar Anna Hightower van de Red Tigers. Heel spannend was de finale bij de junioren (12, 13, 14 jaar) tussen Blauwhite en de Young Allstars. In de voorronde eindigde het onderlinge duel al onbeslist (4 – 4) en dat werd nog eens herhaald in de finale (5 – 5). Penalty’s moesten vervolgens de beslissing brengen en dat deden de jongens van Blauwhite net iets beter dan de Young Allstars. Clayd Olf (Young Allstars) mocht als troostprijs de prijs voor de beste speler mee naar huis nemen. In de finale van de senioren/veteranen leek het er lang op dat de finale zou uitdraaien op een gelijkspel. De laatste vijf minuten kreeg beste speler Stijn van den Berg het echter op zijn heupen. Met een onvervalste hattrick zorgde hij er voor dat zijn team AFCA met 3 – 0 won van Ludo Glimmerveen United.
Met deze laatste wedstrijden komt (voorlopig) ook een einde aan het gwl-voetbaltoernooi. Jan-Willem Kluit, die het toernooi twaalf keer organiseerde, stopt na dit toernooi. Volgend jaar nieuw bloed en een nieuwe opzet?
Voor de uitslagen van alle wedstrijden en de eindstanden per poule moet u hier klikken. Bent u benieuwd naar de winnaars van de afgelopen 12 jaar dan klikt u hier voor het historisch overzicht