Menu

in memoriam Cha-Nam

Cha-Nam van Veen
1 december 1973 – 7 juli 2011

Op woensdag 6 juli j.l. is Cha-Nam van Veen overleden.
Cha-Nam was gwl-bewoner en één van de eerste bewoners van het gezinsvervangende tehuis van Cordaan aan de Haarlemmerweg.
In 2000 is Cha-Nam zelfstandig gaan wonen. Eerst in een tweekamerwoning in blok 2C, later verhuisde hij naar buiten de buurt.
Cha-Nam had een licht verstandelijke handicap maar bleek prima in staat zelfstandig te wonen. Hij deed zijn eigen huishouden, kookte voor zichzelf, had veel vrienden en was heel sportief.
Hij heeft jarenlang meegedaan aan het GWL-voetbaltoernooi en bleef met veel bewoners van het terrein contact houden.  
Hij was regelmatig in de fitnessschool te vinden en liep wekelijks zijn hardlooprondjes in het Westerpark. Alleen, maar nog liever samen met vrienden en vriendinnen want Cha-Nam hield van praten en gezelligheid.
Met mijn vrouw Simone liep hij bijna elke zondag naar Halfweg om in conditie te blijven of als training voor weer ergens een loop in Nederland.
Cha-Nam kende veel bewoners van het gwl-terrein en veel bewoners kenden hem. Om een praatje zat hij nooit verlegen.
Met Cha-Nam leek het goed te gaan. Hij had een leuke baan bij een bakker en nog niet zo lang verkering met een meisje die hij had ontmoet via een dating-site voor mensen met een lichte beperking.
Afgelopen woensdag heeft Cha Nam – voor iedereen volkomen onverwacht – een einde aan zijn leven gemaakt. Hij wordt woensdag 13 juli gecremeerd.
 
Jan-Willem Kluit