Menu

GWL voetbaltoernooi van start

Het 12de GWL-buurtvoetbaltoernooi is zondag 19 juni van start gegaan met de eerste competitieronde voor de jeugd. Het toernooi begon – als vanouds – onder een heerlijk zonnetje en onder grote publieke belangstelling en eindigde ’s avonds – ook als vanouds – met veel paraplus en een handjevol diehards langs de lijn. Fijn dat we de vaste regendag alvast achter de rug hebben. Aan het voetbaltoernooi doen dit jaar 20 teams mee in drie leeftijdscategorien: 8 pupillenteams (6 t/m 11 jaar), 7 juniorenteams (12 t/m 13 jaar) en 5 seniorenteams (15+) waaronder twee veteranenteams. Dit is wat minder teams dan in de afgelopen jaren. Het is tegelijk ook een afspiegeling van een demografische ontwikkeling die de buurt nu doormaakt. Veel jongeren die hier vanaf het begin hebben gewoond en die jaren hebben meegedaan aan het toernooi, zijn nu opeens afgehaakt. Andere interesses, verhuisd of wellicht al verloofd. De meeste deelnemers zijn nu ongeveer 11 of 12 jaar. Opvallend is verder dat in de Juniorenpoule (12 t/m 14 jaar) dit keer teams uit de hele Staatsliedenbuurt meedoen. Van het Van Beuningenplein (3x), de Wittenkade (1x) en natuurlijk van het GWL-terrein (3x). Individualistische straatvoetballers en getrainde combinatievoetballers, het is allemaal te zien op het buurttoernooi. En gelukkig is er dit jaar ook weer één meidenteam bij. De Westerparkmeiden lieten zich niet onbetuigd en wisten onder oorverdovende toejuichingen van het publiek zondagmiddag een van hun twee wedstrijden te winnen. De jeugd vervolgt het toernooi op zondagmiddag 26 juni, 3 juli en 10 juli. De senioren starten hun toernooi op woensdagavond 22 juni. De finales zijn op zaterdagmiddag 16 juli tijdens het buurtfeest.