Menu

nieuwe GWL mini-website

Het GWL-terrein is een website rijker. Behalve de gewone website en de GWL technische wiki-site is er nu ook een mobi-site. Mobi-site? Wat is dat nu weer? Een mobi-site is een website die speciaal gemaakt is om soepel te bekijken op een telefoon of ander mobiel apparaat met een klein schermpje. Waarom iemand dat zou willen? Nou, op je iPhone of Blackberry wil je natuurlijk altijd en overal het GWL bij je hebben, toch?
Het heeft te maken met de nieuwe GWL-borden. Daarop staan QR-codes. QR-codes? Wat zijn dat nou weer? QR-codes zijn veredelde barcodes. Als je die scant met de camera van je telefoon en een klein programmatje installeert (in iPhone termen een app), dan volgt er een actie. In het geval van de QR-code ‘Bel de buurtbeheerder’ zullen de contactgegevens van de buurtbeheerder en de optie om hem direct te bellen op je scherm verschijnen. Bij ‘informatie over de Ecowijk’ opent je telefoon (als je er internet op hebt of via wifi) een pagina van de mobi-website over het eco-gehalte van de wijk.

Een goede QR-reader is het gratis programma i-Nigma, dat voor alle soorten telefoons beschikbaar is. En als je ondanks het mooie weer niet naar een GWL wegwijzerbord wilt lopen op het uit te proberen, het kan ook van het beeldscherm van je computer.
Klik hier voor een uitvergrote QR-code.