Menu

Utrecht neemt GWL als voorbeeld

Net als de scholen is op het GWL-terrein ook het rondleidingenseizoen weer begonnen. En niet met zomaar een rondleiding. De Gemeente Utrecht rukte groot uit en kwam aanzetten met een bus waarin plm. 50 nieuwsgierigen zaten. Naast vier wethouders bestond het gezelschap uit raadsleden, directeuren van woningcorporsaties, bouwers en bewonersraden.
De Gemeente Utrecht wil de komende jaren een aantal binnenstedelijke plekken (her)bebouwen en zoekt inspiratie en en wijze raad. Men wil bouwen in hoge dichtheid, maar toch een maximum aan leefbaarheid bereiken. De belangstelling ging naast het stedenbouwkundig ontwerp en het maaiveld dan ook uit naar de sociale organisatie van de wijk met een Koepelevereniging, een leefbaarheidsoverleg, een buurtbeheerder en natuurlijk niet te vergeten de nutstuinen- en de hoogstamfruitbomenvereniging, het wijkfeest en het voetbaltoernooi.
Behalve het GWL-terrein werden in twee dagen ook een antal andere wijken door de Utrechtenaren bezocht.